Het doel van deze oproep tot solidariteit is om een helpende hand te bieden aan studenten die het financieel minder goed hebben, zodat ze levensomstandigheden hebben die hen in staat stellen om aan UNamur te studeren zonder zich dagelijks zorgen te hoeven maken over materiële en financiële zaken.

Het project

Studentenonzekerheid heeft altijd bestaan, maar de vormen van onzekerheid zijn met de tijd vermenigvuldigd en meer uitgesproken geworden: financiële onzekerheid, voedselonzekerheid, digitale onzekerheid, menstruatieonzekerheid of zelfs onzekerheid wat betreft de toegang tot lichamelijke of geestelijke gezondheidszorg. Er zijn ook veel oorzaken voor deze onzekerheid: levensongevallen, ontoereikend ouderlijk inkomen, geen toegang tot beurzen van de Federatie Wallonië-Brussel door beperkte toegangsvoorwaarden, enz. Sommige studenten in precaire situaties besteden een groot deel van hun energie aan het veiligstellen van hun levensomstandigheden door banen te combineren en hun studietijd op te offeren aan werk, waardoor hun succes in gevaar komt. De Sociale Eenheid van UNamur zet een breed scala aan maatregelen in om deze situaties te verhelpen: financiële hulp, een solidaire kruidenierswinkel, hulp bij de aankoop van digitale apparatuur, distributie van hygiënische apparatuur, enz.

Les fenêtres de la solidarithèque, épicerie solidaire pour les étudiants

Het team

De Sociale Unit bestaat uit 4 maatschappelijk werkers die studenten ondersteunen bij hun moeilijkheden en successen. De Sociale Unit wordt geleid door Isabelle Mertens. Zij maakt deel uit van de VÉCU-dienst onder leiding van Vincent Gengler.

Uw donaties in actie

Dankzij uw donaties zet de Cellule sociale concrete acties op om studenten in precaire situaties te helpen. Jouw steun draagt in het bijzonder bij aan het Solidarithèque-project, de sociale kruidenierswinkel van de universiteit die elk jaar honderden voedselpakketten uitdeelt, en aan acties tegen menstruele onzekerheid met de distributie van maandverband op de campus.