Het Fonds Namur Université is het aanspreekpunt van de Universiteit van Namen voor haar fondsenwerving voor mecenaat, schenkingen en sponsoring. Dankzij de steun van zijn alumni, donateurs, stichtingen en bedrijfspartners helpt het Fonds talrijke onderzoeks-, onderwijs- en solidariteitsprojecten tot leven te brengen.

Ook u kunt ons helpen het verschil te maken!

Geschiedenis, missie en bestuur

Het Fonds werd in 2013 opgericht om particulieren, verenigingen en bedrijven in staat te stellen projecten van UNamur financieel te ondersteunen. 100% van de ingezamelde fondsen wordt terugbetaald aan de projecten van de universitaire gemeenschap dankzij een streng en transparant beheer, geleid door het ethisch charter van het Fonds Namur Université.

Schema extrait de la vidéo Quidos, localisation de l'UNamur dans la ville

Waarom UNamur steunen

UNamur is een universiteit die dicht bij haar hart ligt, bekend om haar waarden, uitmuntend onderwijs en baanbrekend onderzoek. Door haar projecten te steunen, geeft u meer middelen aan haar 900 wetenschappers die innoveren om de maatschappij te dienen en te bouwen aan de wereld van morgen.

Hoe UNamur steunen

Doneer via een bankoverschrijving of online, plan een schenking of legaat in je testament, creëer een sponsorpartnerschap: er zijn veel manieren waarop je je donatie kunt realiseren, privé of zakelijk, afhankelijk van je persoonlijke situatie en keuzes. Lees meer over de verschillende manieren waarop u onze universiteit kunt steunen.

Projecten die een impact hebben

Je kunt het project steunen dat je na aan het hart ligt op verschillende gebieden: wetenschappelijk onderzoek op vele gebieden, onderwijs en pedagogie, solidariteit met studenten, duurzame ontwikkeling, erfgoed... of laat zien dat je gehecht bent aan je faculteit of afdeling.

Un chercheur dans un laboratoire

Het fonds en u: praktische en fiscale aspecten

Als erkende instelling biedt de Universiteit van Namen aantrekkelijke voorwaarden en belastingverminderingen voor schenkingen en legaten. Ontdek de verschillende voordelen.

De nieuwsbrief van het Universiteitsfonds Namen

Donateurs en andere geïnteresseerden worden regelmatig op de hoogte gehouden van de projecten die ze hebben gesteund via de nieuwsbrief van het Fonds Namur Université.