De leden van het Departement Wetenschap, Filosofie en Samenleving zijn zeer begaan met hun maatschappelijk nut. Naast de traditionele wetenschappelijke activiteiten (colloquia, seminars, werkgroepen, enz.) nemen ze regelmatig deel aan bijeenkomsten voor het grote publiek om hun ervaringen en ideeën te delen en zo diensten te verlenen aan de maatschappij.

De leden van de afdeling Wetenschap, Filosofie en Samenleving zijn dan ook betrokken bij diverse maatschappelijk nuttige groepen: de Adviescommissie Bio-ethiek, ziekenhuisethische commissies, instellingsethische commissies, redactiecommissies, wetenschappelijke bemiddelingsbegeleidingscommissies en FNRS-commissies.

Meer specifiek voert het Centrum voor Bio-ethiek tal van advies- of faciliteringsactiviteiten uit bij zorginstellingen, instellingen voor verstandelijk gehandicapten, verpleeghuizen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, etc. Afhankelijk van hun respectieve expertisegebieden zijn de leden van het Centrum voor Bio-ethiek resource persons voor een steeds breder netwerk van beroepsbeoefenaars, dankzij de banden die worden gelegd via het jaarlijkse certificaat in gezondheidszorgethiek (CUESS).

Er worden ook veel diensten geleverd op het gebied van internationale universitaire samenwerking, zowel bij UNamur - beheer van de Namur universitaire NGO (FUCID), lid van het consortium van Franstalige Belgische universitaire NGO's (Uni4Coop) - als bij ARES-CCD - Institutionele ondersteuningsprogramma's, thematische expertise in evaluatiecommissies, landenreferent.

Tot slot zijn de leden van de afdeling ook actief op het gebied van onderwijs in en promotie van wetenschappelijke cultuur voor verschillende doelgroepen, met name scholen.

Meer informatie over de afdeling

SVG

Zoek op

Inhoud bekijken
SVG

Video's

Inhoud bekijken
SVG

Organigram

Inhoud bekijken
SVG

Neem contact op met

Inhoud bekijken