De meeste gebouwen van de universiteit liggen op minder dan 10 minuten lopen van het station. De trein is een zeer goede manier om de universiteit en het stadscentrum te bereiken. In België komen de hoofdlijnen naar Namen vanuit Brussel, Luik, Charleroi, Doornik, .... Op werkdagen rijden er twee keer per uur treinen van en naar Brussel, Luxemburg, Luik en Charleroi.

Namen is ook goed bereikbaar via verschillende internationale lijnen, zowel hogesnelheidslijnen (Thalys, TGV, ICE, Eurostar) als conventionele lijnen (Eurocity, Intercity), naar veel Europese steden in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, zoals Lille, Parijs, Lyon, Avignon, Perpignan, Nice, Rotterdam, Schiphol, Amsterdam, Aken, Keulen, Düsseldorf, Essen, München, Stuttgart, Wenen, Bazel, Londen, Luxemburg, Metz, Straatsburg, Bazel, Maastricht, Den Haag, Amsterdam, ...

...

Meer informatie

Vanaf het station naar UNAMUR

Om de universiteit vanaf het station te bereiken, kunt u lopen 10 minuten (zie de campusplattegrond), neem een taxi (beschikbaar tegenover het station) of beëindig je reis met de fiets.