De volgende luchthavens liggen op redelijke afstand van Namen:

Andere luchthavens liggen ook op iets grotere maar redelijke afstand en kunnen in sommige gevallen een interessant alternatief zijn (Luxemburg, Rijsel, Keulen, Eindhoven, ...).

Om Namen te bereiken vanaf deze luchthavens, is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing meestal de trein. Maar het is ook mogelijk om een privé shuttle te nemen of om te carpoolen.

Met de trein van Brussels Airport naar UNamur

Neem in de aankomsthal, net na de douane, de lift aan de overkant die rechtstreeks naar beneden gaat naar het NMBS-station. Neem daar een willekeurige trein naar Brussel, stap over in Brussel-Noord voor een aansluiting naar Namen.

Meer informatie over "Op de trein naar UNamur".

Met de trein van de luchthaven van Charleroi naar UNamur

Vanuit de luchthaven Charleroi kun je (aan het loket Ryanair) een ticket "naar eender welk Belgisch station" bekomen. Dit ticket combineert de TEC busreis (van de luchthaven naar het station Charleroi-Sud) en de trein reis (van ditzelfde station naar een Belgisch station van je keuze, zoals Namen).

Om naar de luchthaven van Charleroi (Gosselies) te gaan, vraag je het retourticket (code 815) of enkele reis (code 811 of 814). Met dit ticket kunt u de trein nemen naar het station Charleroi-Sud en de TEC-bus (lijn A - perron nr. 2) nemen van het station Charleroi-Sud naar de luchthaven.

Meer informatie op de SNCB website (informatie en online aankoop online).

Met de trein van de luchthaven van Luik naar UNamur

Neem een bus of taxi naar het station Luik-Guillemins. Neem dan de trein naar Namen. Meer informatie op de website van de luchthaven.