Georganiseerd sinds 1929, werd het onderwijs in geneeskunde, aanvankelijk beperkt tot het eerste jaar, voltooid in 1962 met de opening van het 2e en 3e jaar. Sinds 1962 heeft de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Namen duizenden artsen opgeleid die in alle regio's van het land en op internationaal niveau te vinden zijn. Onderzoek is ook een essentiële pijler van de faculteit en haar departementen. Ten slotte heeft dienstverlening aan de maatschappij verschillende belangrijke aspecten.

Studies

De onderwijsmissie van de Faculteit Geneeskunde is om studenten te trainen in de mechanismen van ziekten en de zoektocht naar mechanismen die nog onbekend of onnauwkeurig zijn, om hen vertrouwd te maken met diagnostische benaderingen en de verfijning ervan, evenals behandelingen en hun verbeteringen, zonder ooit de psychologische en sociale dimensie te vergeten. Nabijheid en hoge normen zijn twee sleutelwoorden die deze missies bepalen.

Medecine études

Zoek op

De Faculteit Geneeskunde steunt op onderzoeksactiviteiten, variërend van fundamentele benaderingen tot klinische studies, om haar onderwijs te ondersteunen en up-to-date te houden.

Etudiant avec professeur pharmacie

Dienstbaarheid aan de samenleving

De Faculteit Geneeskunde draagt in het bijzonder bij aan ontwikkelingssamenwerking in projecten met Afrika en Azië. Ze heeft ervaring op het gebied van handicaps en werkt samen met paramedische opleidingen aan de Hautes Écoles van Namen en met medische instellingen in de provincie en de regio.

Etudiant médecine générale service société

Organisatie

De organisatie van de Faculteit Geneeskunde is gebaseerd op vier afdelingen: geneeskunde, farmacie, biomedische wetenschappen en psychologie.

Een woord van de decaan

Meer portretten
Chers étudiants, j'espère que vous vous retrouverez dans nos valeurs fondamentales : exigence, convivialité et respect. L'exigence est cruciale, car les métiers auxquels vous vous destinez demandent une grande charge de travail, une bonne résistance au stress et une grande prise de responsabilité. La convivialité est également importante, car elle favorise un bien-être mental essentiel pour réussir tant dans vos études que dans votre vie professionnelle. Enfin, le respect est une valeur primordiale. Bienvenue sur cette voie, chères étudiantes et étudiants !
Jean-Michel Dogné
Doyen de la Faculté de médecine
Inhoud bekijken