De Confluent des Savoirs wil de kennis en inzichten delen die de zeven faculteiten van de universiteit hebben voortgebracht. Of je nu leraar, student, ouder of gewoon nieuwsgierig bent, de Confluent des Savoirs nodigt je uit om de wereld van het onderzoek te verkennen.

Wat is de Confluent des Savoirs?

Le Confluent des Savoirs (CDS) is de dienst voor bewustmaking en verspreiding van onderzoek van de Universiteit van Namen.

De rol van de CDS is veelzijdig:

Toegankelijkheid voor iedereen:De CDS streeft ernaar wetenschap en technologie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het organiseert populariseringsactiviteiten, conferenties, workshops en gratis evenementen om jongeren en volwassenen bewust te maken van wetenschappelijke onderwerpen.

Ondersteuning van onderzoek:Als onderdeel van de communicatieadministratie verspreidt en populariseert het CDS onderzoeksprojecten die binnen de universiteit worden uitgevoerd. Het ondersteunt en traint onderzoekers bij de popularisering van hun onderzoek en speelt zo een essentiële rol bij de verspreiding van wetenschappelijke resultaten in de maatschappij.

Expertise in wetenschappelijke bemiddeling: De Confluent des Savoirs stelt zijn expertise in wetenschappelijke bemiddeling ter beschikking van culturele spelers en verenigingen. Zij werkt samen met andere instellingen en organisaties om de wetenschappelijke cultuur te bevorderen.

Afbeelding
Classe Printemps des Sciences

Le Printemps des Sciences

Eén van de paradepaardjes van de Confluent des Savoirs is Printemps des Sciences. Dit niet te missen festival vindt elk jaar een week lang plaats. Op het programma: gratis wetenschappelijke, technologische en STEM (Sciences, Technology, Engineering and Mathematics)-cultuuractiviteiten voor alle leeftijden. Een unieke kans om de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen te ontdekken en jezelf onder te dompelen in de wereld van onderzoek.

Headlines

Nieuws

Al het nieuws

Evenementen

Alle evenementen

Bronnen

Video's

Er zijn veel video's beschikbaar op de Confluent des Savoirs YouTube-pagina.

Onderwijshulpmiddelen

Door middel van het interuniversitaire project "Sciences à emporter" biedt het CDS u leermiddelen aan in verband met natuurwetenschappen (biologie, scheikunde, natuurkunde), wiskunde, aardrijkskunde, vooropleidingen en informatica.

U vindt hier kits om samen met uw leerlingen laboratoria op te zetten, boeken, spelletjes, apparatuur, enz.

Klik hier voor meer informatie.

Afbeelding
Public du confluent des savoirs

Abonneer u op de nieuwsbrief van Confluent des Savoirs

Agenda van onze komende activiteiten, het laatste wetenschappelijke nieuws van de Universiteit van Namen en onze nieuwste inhoud, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze programmering.

Sciences.be: een interuniversitair netwerk

Le Confluent des Savoirs maakt deel uit van het Sciences.be netwerk, dat de vijf eenheden voor de verspreiding van wetenschap en technologie van de universiteiten in de Federatie Wallonië-Brussel met elkaar verbindt. Samen werken ze aan de verspreiding van STEM-cultuur en de bewustmaking van wetenschap. De andere leden van Sciences.be zijn ScienceInfuse (UCLouvain), Inforsciences (ULB), Réjouisciences (ULiège) en het MUMONS (UMONS).

Neem contact op met

Confluent des Savoirs
Rue Godefroid, 5
5000 Namur (België)

Postadres:
Confluent des Savoirs
Rue de Bruxelles, 61
5000 Namur

Telefoon:
081/72.55.30
Ons secretariaat is telefonisch bereikbaar op maandag van 9.00 tot 16.00 uur en van dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Emailadres:
cds@unamur.be