De valorisatie van een onderzoeksproject is een proces dat van UNamur naar de maatschappij gaat. UNamur werkt samen met verschillende partners om projecten in ontwikkeling te ondersteunen.

De Economische Dienst van de Provincie Namen

Als economisch ontwikkelingsbureau van de regio Namen biedt het Bureau Economique de la Province de Namur (BEP) ondernemers een gepersonaliseerde aanpak, lokale diensten en specifieke instrumenten. Het ondersteunt bedrijven bij de ontwikkeling van hun activiteiten (oprichting, ontwikkeling, consolidatie, internationalisering, oprichting, enz.) en vergemakkelijkt het ontstaan van innovatieve bedrijfsprojecten.

Vind meer informatie op de BEP-website.

Namen Invest - Voorwoord

Namur Invest is een gemengde investerings- en financieringsmaatschappij, met een publiek en privaat aandeelhouderschap, gericht op KMO's gevestigd in de provincie Namen. Deze financiële operaties zijn gericht op elk economisch duurzaam bedrijfsproject met ontwikkelingspotentieel, in het bijzonder het creëren van toegevoegde waarde in industriële of innovatieve domeinen, maar ook in de dienstensector.

Preface, een dochteronderneming van Namur Invest, heeft als doel spin-off projecten te ondersteunen, in samenwerking met universiteiten gevestigd in de provincie Namen en gebruik makend van innovatieve technologieën.

Vind meer informatie op de Namur Invest website.

UNamur Onderneming

De missie van het investeringsfonds UNamur Venture is het verstrekken van startkapitaal aan spin-offprojecten van UNamur.
Het doel van dit initiatief is gekoppeld aan de derde missie van UNamur, haar roeping om de samenleving te dienen en de lokale en regionale economische ontwikkeling te ondersteunen.
Dit doel is ook verbonden met de missie van Namur Invest om KMO's in de provincie Namen te ondersteunen, te creëren en te ontwikkelen.

Het LIEU-netwerk

Al een tiental jaar willen de diensten voor kennisoverdracht (KTO voor Knowledge Transfer Office) van de vijf universiteiten van de Federatie Wallonië-Brussel samenwerken binnen het Réseau LIEU (Liaison Entreprises-Universités).
De actie van het LIEU-netwerk maakt het mogelijk om, met respect voor de autonomie van elke instelling:

  • het universitaire aanbod te consolideren
  • middelen te bundelen in het kader van collectieve benaderingen en gezamenlijke projecten
  • grote schaalvoordelen te behalen.

Vind meer informatie op de LIEU-netwerkwebsite.

Het Easynove-netwerk

EasyNove is het netwerk van technologische innovatiespelers ten dienste van bedrijven. Het komt voort uit het Agence de Stimulation Technologique (AST), opgericht door de Waalse regering in 2006. Het heeft als missie het Waalse technologische innovatienetwerk (EasyNove genaamd) te structureren en te leiden, om de innovatiecapaciteit van bedrijven te vergroten.
Het bestaat uit de volgende operatoren: LIEU (netwerk van interfaces tussen bedrijven en universiteiten en Adisif), Wal-Tech (netwerk van erkende onderzoekscentra), het Entreprise Europe Network Wallonie, SPoW (netwerk van Waalse wetenschapsparken), InnovaTech, PICARRÉ en NCP-Wallonie (Europees contactpunt).

Onze partners