UNamur biedt bachelor-, master- en gespecialiseerde masteropleidingen in de verschillende onderwijssectoren. Je kunt ook een doctoraat behalen in een van de studierichtingen die in Namen worden georganiseerd.

Organisation des études

De vrijgezel

Het bachelordiploma biedt een basisopleiding in een academische discipline. Bij UNamur leer je niet alleen theoretische kennis, maar word je ook getraind in kritisch denken. Er wordt speciale aandacht besteed aan elke student in het eerste jaar. Het vergemakkelijken van je overgang van het voortgezet onderwijs naar de universiteit is onze prioriteit.

De meester

De masteropleiding is het tweede deel van je universitaire opleiding en volgt op je bacheloropleiding. Verrijkt door het onderzoek dat binnen de universiteit wordt uitgevoerd, richt het zich op autonomie en creativiteit en stelt het je in staat om de specifieke vaardigheden te verwerven die essentieel zijn voor je toekomstige beroep.

Gespecialiseerde masters

Aan het einde van je universitaire opleiding heb je de mogelijkheid om je opleiding te verrijken met een gespecialiseerde master op gebieden waarin de universiteit bijzondere expertise en erkenning heeft verworven. In sommige gevallen kan de gespecialiseerde master een essentiële kwalificatie zijn voor specifieke beroepsactiviteiten.

De doctorstitel

Derde cyclus van de universitaire opleiding, het doctoraat omvat een doctorale opleiding die alleen toegankelijk is na voltooiing van een masterdiploma van 120 studiepunten.

Krediet... wat is dat?

Credits staan voor de totale hoeveelheid werk die je in een cursus of een andere leeractiviteit hebt gestoken. Ze houden rekening met het aantal uren dat je aan lessen besteedt, maar ook met laboratoriumuren, bibliotheekonderzoek, persoonlijk werk, enz.

Dit systeem laat je toe studiepunten te gebruiken die je in andere cursussen of aan andere Belgische en Europese universiteiten hebt behaald. Een studiejaar telt 60 studiepunten.

Ondersteuning voor leerlingen met speciale behoeften (EBS)

De Universiteit Namen is voorstander van inclusief onderwijs. In die zin ondersteunt ze studenten die langdurige moeilijkheden ondervinden waardoor ze niet op gelijke voet met de andere studenten aan het onderwijs kunnen deelnemen. De moeilijkheden kunnen zijn: zintuiglijke handicap, mobiliteitsstoornis, invaliderende ziekte, mentale gezondheidsstoornis, dyslexie, dysorthografie, dyscalculie, aandachtsstoornis, autismestoornis,...

Ontdek meer over UNamur

Neem contact op met

Studie-informatie

Brusselsestraat, 85 5000 Namen