De Rectorenraad brengt de waarden van de instelling dagelijks tot leven. Hij stelt een strategische visie voor aan de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering en vertaalt die in beleid en richtlijnen. Hij bestaat uit de rector, de directeur en zes vicerectoren.

De rectorale raad bestaat uit de rector, de directeur en zes vicerectoren. De rectorale raad bestaat uit de rector en de directeur.

Annick Castiaux

Rector

Als doctor in de natuurkunde begon Annick Castiaux haar carrière aan de Universiteit van Namen voordat ze consultant informatiebeheer werd bij I.R.I.S. SA. Ze keerde terug naar de universiteit om het programma voor managementengineering te ontwikkelen en onderzoek op dit gebied te initiëren en richtte in 2015 het onderzoekscentrum voor creativiteit en innovatie (CIRCe) op. In 2017 werd Annick Castiaux vicerector (Onderwijs, Kwaliteit, Digitaal, Communicatie) en vervolgens rector in 2021.

annick castiaux rectrice

Valérie Daenen

Algemeen administrateur

Valérie Daenen is ingenieur in opleidingsmanagement. Na een uitgebreide professionele ervaring in de privésector zal ze haar functie opnemen op 15 mei 2023. Als Administrateur-generaal zetelt Valérie Daenen in de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. Als interface tussen de richtlijnen van de rectorale raad en de administratieve diensten, zit ze de raad van bestuur voor en zorgt ze voor de administratieve samenhang binnen de instelling.

Valérie Daenen administratrice générale

Jeroen Darquennes

Vice-Rector Internationale en Externe Betrekkingen

Jeroen Darquennes is sinds 2008 hoogleraar Duitse Taalkunde. Tussen 2011 en 2021 was hij directeur van de eenheid Duits en vervolgens directeur van het departement Germaanse taal- en letterkunde en voorzitter van het NaLTT-instituut. In 2017 werd hij benoemd tot chargé de mission voor internationale ontwikkeling. Nadat hij Academisch Coördinator van de Dienst Internationale Betrekkingen is geweest, wordt hij in 2021 benoemd tot vicerector.

Jeroen Darquennes vice recteur relations internationales et extérieures

Cécile de Terwangne

Vice-Rector Academische Zaken

Cécile de Terwangne is sinds 2002 hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (hoogleraar sinds 2018). Ze is voormalig directeur van de gespecialiseerde masteropleiding ICT-recht en heeft daarnaast een aantal functies bekleed in dienst van de universitaire gemeenschap. Ze werd benoemd tot vicerector in 2023 en is een permanente gast van de Raad van Bestuur, de Algemene Vergadering en de overlegorganen van de instelling.

.
Cécile de Terwangne vice rectricee affaires académiques

Stéphane Faulkner

Vice-Rector Digitale Transformatie, Kwaliteit en Communicatie

Professor Information Management aan de Faculteit der Economische, Sociale en Managementwetenschappen sinds 2004, hij was 3 jaar directeur van het departement Managementwetenschappen en 11 jaar hoofd van de opleiding Management Engineering. Hij is sinds 2019 Chief Information Officer (CIO) en wordt in 2021 benoemd tot vicerector.

Stéphane Faulkner vice recteur transformation numérique et qualité

François-Xavier Fievez

Vice-Rector Sociale Zaken en Studentenzaken, Gender, Sport en Cultuur

Hij begon in 2001 als onderwijsassistent bij de School voor Moderne Talen en heeft sindsdien steeds meer verantwoordelijkheid gekregen. Hij werd senior taaldocent (Engels aan studenten informatica, economie, biomedische wetenschappen en natuurkunde) en was ook onderwijscoördinator. In 2021 wordt hij benoemd tot vicerector.

François Xavier Fievez vice recteur aux affaires étudiantes sport culture

Carine Michiels

Vice-Rector Onderzoek en Bibliotheken

Een gewoon hoogleraar bij de afdeling Biologie en honorair onderzoeksdirecteur van de FNRS, tot haar benoeming tot vice-rector in september 2017 was ze voorzitter van het NARILIS instituut, academisch hoofd van de BBMC Masteropleiding en woordvoerder van het Morph-Im technologieplatform. In 2021 wordt ze benoemd tot eerste vicerector.

Carine Michiels vice rectrice recherche bibliothèques

Laurent Schumacher

Vice-Rector Onderwijs en Duurzame Ontwikkeling

Laurent Schumacher is sinds 2003 hoogleraar Telecommunicatie en Computernetwerken aan de faculteit Informatica. Hij was ook twee keer vicerector van de faculteit, van 2012 tot 2016 en van 2020 tot 2021. Sinds het Marcourt-decreet is Laurent Schumacher ook betrokken bij de ontwikkeling van IT-tools voor het administratief beheer van opleidingen. In 2021 wordt hij benoemd tot vicerector.

Laurent Schumacher vice recteur formation développement durable