De Faculteit Geneeskunde heeft 4 afdelingen. Ze wordt aangestuurd door verschillende overleg- en besluitvormingsorganen. Ze heeft gemeenschappelijke diensten voor de hele faculteit.

Faculteitsbestuur

De faculteit wordt bestuurd door de decaan en vice-decaan.

Dit bestuur beschikt over gemeenschappelijke diensten, een academisch en administratief secretariaat en officiële overleg- en besluitvormingsorganen:

  • de faculteitsraad, die het facultaire beleid bepaalt
  • het faculteitsbureau, dat de faculteitsraad voorbereidt en de decaan bijstaat in zijn taken
  • de vakgroepraden, die alle zaken behandelen die van belang zijn voor de betreffende vakgroep
  • de contactcommissie, die regelmatig zorgt voor overleg tussen studenten, via hun afgevaardigden, en de vertegenwoordigers van het onderwijzend personeel voor de drie oriëntaties van de faculteit. Deze commissie helpt elkaar op de hoogte te houden.

Een woord van de decaan

Meer portretten
Chers étudiants, j'espère que vous vous retrouverez dans nos valeurs fondamentales : exigence, convivialité et respect. L'exigence est cruciale, car les métiers auxquels vous vous destinez demandent une grande charge de travail, une bonne résistance au stress et une grande prise de responsabilité. La convivialité est également importante, car elle favorise un bien-être mental essentiel pour réussir tant dans vos études que dans votre vie professionnelle. Enfin, le respect est une valeur primordiale. Bienvenue sur cette voie, chères étudiantes et étudiants !
Jean-Michel Dogné
Doyen de la Faculté de médecine
Inhoud bekijken

Deelname van studenten

Geïnteresseerde studenten kunnen een actieve rol spelen in de organisatie van de bachelor als afgevaardigden die betrokken zijn bij:

  • De contactcommissie: het zo goed mogelijk regelen en centraliseren van de praktische problemen van het leven aan de faculteit (wordt minimaal twee keer per studiejaar of op verzoek georganiseerd)
  • De sectiegroep: het regelen en centraliseren van zaken met betrekking tot onderwijs en beoordelingen (wordt minimaal één keer per studiejaar georganiseerd)

Per studiejaar worden 2 of 3 opleidingsafgevaardigden gekozen.

Rol van de opleidingsafgevaardigde

  • De schakel tussen studenten, docenten, het bestuurssecretariaat van de faculteit, de studieadviseur en de pedagogisch coördinator
  • het melden van administratieve problemen of moeilijkheden die een meerderheid van de studenten aangaan aan het bestuurssecretariaat
  • het melden van pedagogische problemen of moeilijkheden aan de pedagogisch adviseur
  • het overbrengen van belangrijke informatie van de afdeling
  • het deelnemen aan vergaderingen van de contactcommissie en de sectorgroep

Het zijn van een cursusafgevaardigde vereist een minimale investering, maar het betekent geen buitensporige werkbelasting!